HomeРазвлеченияRelated VideosMore From: viro besttia

kibat Guna Produk Tempatan, Muka Gadis Ini Rosak Teruk Sampai Nak Pegang Pun Rasa Pedih

303 ratings | 73118 views
kibat Guna Produk Tempatan, Muka Gadis Ini Rosak Teruk Sampai Nak Pegang Pun Rasa Pedih
Html code for embedding videos on your blog
Text Comments (135)
CIK PINK (20 hours ago)
sy guna fair and lovely start from 2009 till now.. alhamdulillah takda apa2 and kalau tak pakai berhari2 pun takda kesan apa.. teringin juga nak try produk lain sbb muka sy jenis berminyak sikit tapi slalu tak berani sbb kita mcm mempertaruhkan muka kita.. well in the end, sy decided kalau nak bli pun, bli untk semua skin type.. insyaAllah takda effect apa..
kirito (1 day ago)
Aku cuma guna pencuci muka jenama senka je..
hijrah sis (3 days ago)
Dulu guna dyxy , srs breakout giler. 1 year baru okay. Guna cleanser cetaphil .
이샤 (4 days ago)
Aq tertnya tnya...klau nk solat...mcm mna??? Kena apply blk ke ap???
Momo Mimo (5 days ago)
skin saya jenis sensitif+oily+allergic+acne+ pori2 besar.. n pernah damage sbab salah guna produk+make up.. then saya banyakkan buat research..selain faktor skincare, pemakanan dan suhu kena ambil kira.. juz pakai cleanser+toner+sunblock n sbla malam saya fokus cooling..makan pun dah jd vegetarian.. stop pakai make up.. daily buat face yoga/tanaka massage utk detox.. minum air cukup 3L sehari.. tidur secukupnya.. x perlu pikir sangat jd putih asalkan kulit sihat..masa umur 20an dulu ramai budak panggil anty.. skrg umur 30lbi ramai pla budak panggil kakak..hehehe.. sekian perkongsian dr saya 😊
Syedanwar Anwar (5 days ago)
aku makan kacang terus berjerawat muka Ku.huhu .makanan kena jaaga kak sayurr kena makan banyak.jauhi kacang😂😂😂😂
fatimah nabilah (6 days ago)
Tengok orang jugak kot. Saya tgk ingredients. So boleh elak bahan2 yang kita tau allergic. Tapi bnyak research la.
Sn R (7 days ago)
Salam, nk share jgk. Sy penguna cetaphil since 2016/17. Sy ni jenis tak pkai cream mlm or siang, toner ke apa yg kaitan. Cumanya guna makeup remover n pencuci muka sahaja.Nk jd kn cerita cetaphil sy hbs ujng tahun lps, then pergi la watson cari pencuci lain. Ya la cetaphil ni mahal skt hrganya. Kita pun dok mncari, ttba ada promoter cina ni mai la suggest beli nutox yg warna merah botol tu, terjebak jgk la beli sunblock,cleanser n toner. Pakai tak smpai 2minggu ttba naik jerawat, lps tu sy sedar yg muka berubah ja ttba. Lps tu kwn kerja perasan, dia suggest kn pula safi warna biru putih pencuci tu, lupa dh sy. Sy pun beli la guna smpai brbulan2, sama jgk muka trus bnyk jerawat. Smpai nk p kerja dr pakai foundation tiap masa, bila naik jerawat trus sy stop semua pakai makeup. Since bln 4 tahun ni smpai la merdeka hari tu, sy pikir nk guna blk cetaphil, sbb sy rasa itu yg bagus masa awai dulu. Bila sy pakai awal bln 9, bru nmpk perubahan semula lama jgk la smpai bln 11, jerawat baru dh tak ada cuma nya parut shja yg tinggal. Parut pun warna hitam sbb bekas lama . Lps dr tu sy berani beli serum dkt 1 spa area sy kerja ni, alhamdulillah dh msk 2 botol parut tu dh tak warna hitam, n makin pudar. Lega rasanya, bila pikir blk dh nk dkt setahun muka masalah tp sbb sabar, skg ni dh makin sembuh. Kdng2 apa yg sesuai utk org lain, tak sesuai dengan muka kita. Bila dh dpt betul2 yg sesuai. Better jgn ubah. InsyaAllah ok
bae 029 (7 days ago)
Dlu viral pasal pkai sabun buku beras siam elok..ad kwn pkai muka dia elok ja . Skali ak pkai hbis muka jerawat penuh . Sadis btul
Shahz Prince (5 days ago)
Yup prnh gak pkai sbun tu dlu, lme2 pkai rse mka cm gtal2
Areda Kim (8 days ago)
Baru juga nak cuba produk seputih melati... tiba2 tersenarai produk beracun 😑
Andrew Baha (8 days ago)
Percaya lagi la produk OEM cap ayam... Ah Kau, Abu, Mutusamy pon boleh jual produk kosmetik murah yg dijual mahal!!! Yg ORIGINAL kosmetik mahal sebab LAB TESTING SAFETY COSTS!!! Bukan cap jamban OEM!!! 😂😂😂
endless nameless (8 days ago)
kes dia ni sama gn kes aku muka truk sbb pkai produk local tp aku guna wonderglow silver series..sbulan je muka ok putih melepak nk mati pastu start naik biji2 merah penuh kat rahang..pastu stop tp makin lama makin teruk naik ke pp pulak besar2 pulak tu yg kluar...jrwt xde mata!!! da mcm org kena sumpah tau muka aku mse tu...tp still smpai skrg muka lom fully recover sbb msih ade je lg jrwt tenggelam timbul tp x byk mcm sblm ni...pastu byk sgt2 bekas2 merah jrwt,tp alhmadulillah x blubg 😥 skrg ni just guna sabun papaya n serum acne solution carelinix bli kat farmasi nmpk mcm elok ckit la,klu ade naik jrwt pn kcik2 je pstu cpt kering 😊 skrg mmg serik dah xnk guna skincare tah hape2 ni lg syg ooo muka nk pkai lame...😂
Akhis Midie (8 days ago)
supplement je la da ckup..flavettes...atau nk lgi ok Vitahealth OPC atau Vitahealth glutathione..utk luaran amalkan set cosmoderm..atau nk lgi ok pkai set mary kay.. Pesanan, jgn pkai set deja kosmetik..kulit mmg putih , tpi menipiskan kulit..skali pkai, da x blh stop, kalo stop,kulit akan merah lame² hangus lebam² mcm sunburn pun ade, mcm kesan org kena lempang muka pun ade.. kalo teruskan pula, kulit akan makin nipis,pedih bile bwah chaya mtahari...dari jauh tgok kulit putih, tpi dari dekat tgok kulit menggerutu&menggelupas..then terpaksa bergantung dgn sunblock everytime..
Umirul Hassnal (9 days ago)
Viro bestia: ..Paling penting untuk jaga kulit muka adalah cuci muka dengan pencuci muka 2x 1 hari setiap hari, tak boleh miss . Toner, skrub, masker, krim malam dan krim siang sapu 1 minggu 1x. Sekiranya jerawat muncul, jangan disapu krim sementara waktu. Foundation juga kalau boleh jangan digunakan, gantikan dengan krim siang sebagai alas bedak. Petua hilangkan jerawat, usap jerawat dengan jari bersih, usah dipicit2 jerawat itu.
Aisyah Faizul (9 days ago)
Dulu saya pon muka breakout sbb x pandai jaga muka. Tapi sekarang dh mula pulih. Saya pakai toner keluaran clinelle ada di watsons dan gel aloe vera 92% sebagai pelembab muka lepas tu saya pakai sunblock dari clinelle dlm bentuk cecair bukan cream sesuai utk kulit berminyak. Mask pula saya pakai Qunyit Masker dari leeya beauty. Dlm Qunyit Masker tu ada callagen vitamin c dan oat. Bagus untuk kecutkan jerawat.
Ayununa Rahayu (10 days ago)
Produk apa ni mls plak nk tgk vid dia...
Suncherz Gg (11 days ago)
Aku lelaki...kulit aku start berjerawat masa sekolah rendah,darjah 3 x silap sampai masuk sekolah menengah tingkatan 5...sampai sekarang masih ada jerawat.....orang ada kata muka hancur lah apa lah....aku tak pernah ambil hati pon..kadang2 aku doa juga...kalau kau pon ada jerawat than orang lain judge kau...mcm mana kau rasa... ☺
Cik Moon (11 days ago)
Saya pakai safi dr dlu smp skrg..toner guna jenama simple botol hijau tu..
Shahz Prince (5 days ago)
Cik Moon pkai safi oxywhite ke??
I am (12 days ago)
Pesanan sya sblum nak pkai sstu produk tu ...kaji dlu sedikit sbnyk ttg produk tu n jgn cepat percya pda feedback. Amik msa yg lma utk kaji pun x pa asalkan selmat. Bnyykn carian dn bertnya pakar. Klau sya amik msa berbulan jgak utk cari thu produk tu n bila yakin bru pkai. Sekrg sya pkai marykay n alhamdulillah mmg elok dgn sya.
Ara Aisyah (14 days ago)
Nk selamat gne la produk safi, syahira ke ..xpn d herbs..
Marcella.y 5067 (15 days ago)
Muka dinaiki jerawat
Safiah Hassan (15 days ago)
Tuulah....tepek saja muka kita dgn bedak sejuk dah okay dah....
Siti Syahirah (16 days ago)
vsl ok kan?
Amirah Hannan (9 days ago)
vsl tu timbang kilo sis...founder xde...kulit menggelupas,konon kata peeling process..haih..tolonglahhh jgn menggatal nak pakai...sama je macam produk kilo lain...
W_NIe SHWN (10 days ago)
Siti Syahirah saya guna vsl . Alhamdulillah okay . Dia buang semua kotaran dari dlm . Kena bnyak sabar kalau guna vsl . 🤗
Cindy Lee (16 days ago)
guys saja nak bgtau😂 dulu aku pakai local product jugak. dnars and tati. pstu stop sbb kureng bajet haha then dlm sebulan dua mcmtu terus naik jerawat besar2 and parut. muka berminyak sangat, tangan pulak gatal sangat nak picit jerawat2 tu. and, trs muka berlubang2 dgn jerawat yg teruk. masa tu down gila dekat 2 tahun jugak lah langsung tak keluar rumah sbb malu jiran2 tegur muka breakout. pastu this one day, aku desperate sangat nak cure my acne. so aku try lagi satu local product ni😂 The Junni. sumpah weh aku dah stop berbulan2, takde kesan breakout segala. time pakai tu mula2 je breakout sikit, sebab aku tak rehatkan muka dlm lebih kurang 2 minggu cmtu sbb takut produk tu bercampur dgn produk yg aku prnh pakai. breakout sikit, aku dah cuak dah nak stop tapi teruskan juga. Alhamdulillah, kesannya slow, dalam 3 minggu or sebulan macam tu, dah ada kesan jerawat kecut and parut2 hitam tu dah hilang sikit. boleh beza dgn muka yg mula2 breakout dulu. aku dah stop pakai dah setahun. and no side effect lah bagi aku. btw aku guna The Junni Mayla Skincare yg kotak pink ∪・ω・∪( ̄▽ ̄)ノ
Official Tengku Zhulal (18 days ago)
Nasihat saya Benda n takkan ada masaalah kalau pakai product menggunakan product yg sesuai dgn kulit ini akn berlaku kalau pakai produk yg tak sesuai dgn kulit
Shade Maxton (28 days ago)
Sunblock bahaya juga...UV light repel..skin x betul
shakari kari (1 month ago)
ambk air smbahyang je 5 kali sehari tu pun dh kira cuci muka. xpyah skincare2 ni
cik aynn (1 month ago)
6bulan lps muka i pun mcm ni. lg jaga lg teruk. n pls bila muka da truk. ayam telur bnda minyak2 kacang pls avoid. i try stop then its work!. breakout slowly stop n mngering.. cuci mekap pakai aiken cleansing mekap remover yg jnis pump tu. then i pkai clean n clear yg color dark blue deep cleanser. pls jgn lap muka pkai towel. u all rub muka lg muka teruk. just dok dpn kipas bg kering cket. then apply aiken toner. also moisturiser aiken. malam2 pun ulang rutin ni. weekend x kua mana2. pls buat air beras simpan air cucian beras yg ke 3 or 4 tu. jadi kn toner tuang kt kapas gosok slow2ly je. just try. mmg jadi.
Mazni Anuar (1 month ago)
Sama macam saya...😢
Aeris Lee (1 month ago)
PENGAJARAN . jangan GUNA PRODUK TEMPATAN Easy!. Memang ada yang berkesan tapi lebih baik elakkan jelah .Nak selamat jangan beli produk local2 ni .
Anj Sweet (1 month ago)
Hmm sama mcm sya lh...dulu kulit muka ok je...pastu gatal nk try produk putih skrng...first pakai elok je putih melepak glowing xpi sya stop 1 bulan kulit dh start tumbuh jerawat kecik2 tu...masa sya guna produk tu 2016 awl bulan cm tu ...dlm bulan 6 gitu sya stop...lepas dlm beberape bulan muka dh teruk naik jerawat batu sane sini mmg pedih xpi sya xputus ase...so sya xpakai ape2 skin care termasuk sabun muka ke sunblock ke x pakai pape...pastu mak sarankan pakai bedak sejuk..ok menjadi xpi lama....lama2 dh ok xpi stil ade yg kecik2 jerawat batu tu dh xde dh...pastu sya dgr kawan2 ckp suruh beli ubat jerawat sya takut senanya nk try tpi gatal jgk nk try mujor mnjadi nama ubat tu T3 pimple gel warna purple...alhamdulilah dh hilang cikit2...xpi sbb kat luar panas habis muka brun...:,(....nk tnye sikit sunblock ape yg berkesan ?
Khairiah Alias (11 days ago)
sis bleh try tgk best sunblock list ...Google je .. kt stu sis bleh plih mne2 yg sis bleh bli ikt hrge yg sis mmpu...:)..for now sy gune sunblock dr biore..hrge dia affordable ckit dr yg laen..hu3..
Town Talk (19 days ago)
Sy guna sendayu tinggi
delia balkis (2 months ago)
Kalau nak consult dengan doc kena pergi klinik / hospital ke ?
Kadariah Lagading (2 months ago)
Sya guna safi balqis..guna bdak compact dah siap..simple xda kesan pada wajah
Nik Muzzhafar Shah (2 months ago)
Pecah beb muka dia..hahaha
Eima Asmani (2 months ago)
ya allah ..skrg ni trjdi pda dri sy..dah xtau nak ckp apa..truk muka sy..kluar biji2 merah 1 muka ni di sbb kan 1 produk tmpatan..nk pegang muka pun rsa dah mcm kertas pasir nak tgk g lah dah x sngup rsanye 😭
Eima Asmani (19 days ago)
+Hamba Allah swt insya allah ..skrg ni pun cma pkai pncuci cetaphil gentle skin cleanser je ..alhamdullilah muka dah pulih blk mcm dlu😊😊
Hamba Allah swt (2 months ago)
Boleh try guna aqua..free chemical...i breakout juga pki produk nk flawless cpt...kesannya lps stop guna terus breakout teruk..pastu terus stop guna beauty product...pki pncuci mild saje...lps try aqua..alhamdulillah ok..sampai sekrg xde pki any beauty product hanya aqua saje...n organic facemask dari faceshop...
peduli apa (3 months ago)
Dyxy ni jgn percaya la sy beli dah la mahal naik pulak bintik2 kecik gatal pulak tu Last2 ke tong sampah jugak perginya rugi2 😥
Amirah Hannan (9 days ago)
dia ni rebranding tati je dyxy ni..
Jelly Strawberis (2 months ago)
Srsla?
Eika96 Nasarudin (3 months ago)
Kak pegi jumpa pakar doktor mintak nasihat dn penerangan bagaimana nk baiki kulit muka yg sakit jdi baik..Ya Allah kesian sy lihat..klu ada dekat sy x segan2 cepat membantu kakak pegi ke klinik untuk merawat slgi melarat nti..Ya Allah kesian..jgn mudah prcaya pda kesan2 sampingan produk atau kolagen kak..😟
Eika96 Nasarudin (3 months ago)
Allahhuakbar😟
luv luv (3 months ago)
sy pkai garnier pinkish....murah dan selamat...kt watson bnyk trjual produk garnier..,n mana2 shopping complex msti ada jual garnier
Nurul Noniswana (3 months ago)
akak yang breakout ni dia pergi klinik/hospital mane eh ?
Jane Diggory (3 months ago)
Kata dh xnak guna produk local, tapi at last pakai jgk dyxy lol
lily Lollie (3 months ago)
Leh bgthu produk apè. Pnting utk kite tahu
Nursyaza Adriana (4 months ago)
sy pki dnars....muke trbako..pedih..mnglupas....smpi kena jumpa doc...mnyesal....
Hayati Yati (25 days ago)
Nursyaza Adriana product ape tu .sye xpnah dengar pun..kt fb bnyk ke??ank buah sye umur 24 penuh jeragat ..muke gebu gile..tp tgan x blnce n muke..sbnrnye lbh slmt skincare kt gardian jk ..
Nursyaza Adriana sy pn prnh guna,lps stu thun stop,selang beberapa minggu jerawat naik trus,ya allah bnyknya
Muhammad Ardani Norliza (4 months ago)
Apa nama produk yg u use. N berapa rm?
athea azni (5 months ago)
sya skrg pkai produk dnars, Alhamdulillah muka sya oky.. dha lama sya pakai
Secret Name (2 months ago)
+athea azni dia banyak kegunaan. Baby pun boleh guna.. tapi tulah kesan dia tak cepat, lama jugak baru nampak kesan. Tapi lama takpe asalkan produk tu tak bahaya. So far saya tahu produk tu tak bahaya. Saya baru beli semalam nak try tapi dah bebulan duk usha fikir beratus kali nak beli ke tak. Hehe
athea azni (2 months ago)
Secret Name sya pon ada dengar Cetaphil tu Bagus untuk rawat muka? sya dha beli , rasa mcm selesa je muka nie 😅
Secret Name (2 months ago)
Sis saya cadang cuba guna Cetaphil. Beli dekat farmasi.. sis boleh search kat Google rupa Cetaphil and apa ingredient dalam Cetaphil tu.
Prince Ong (2 months ago)
athea azni banyakkan membaca tengok video. Know what your skin need. Know what ingredients that might work for you 😊
athea azni (3 months ago)
eyra hilmy sama lah dng sya 😭
fa khann (5 months ago)
selalunya benda mcm ni terjadi atas kesalahan sendiri yg tak reti sabar,nak cepat dan jgk jenis org yg nak murah.lepas dah dpt yg murah,rosak muka baru cari yang mahal.then mahal tk jadi,kata product mahal tk elok padahal muka mmg dah teruks..ini jd pengajaran pd kita semua.pentingkan quality product bkn harga dan jadi wanita yang teliti.biar lah org nk kata kita ni cerewet.kau check jela ingredient ap yg dia tulis tu dulu.tk pun survey tanya2 kwn2 kau dulu then baru beli.sebelum beli,kenal pasti jenis kulit dan masalah kulit.
Najwa Mitchell (5 months ago)
So mmng berkesan la nih? Dr alina nih?
Holiday GL Event (6 months ago)
mahal ker buat chemical pel tu, apa yg dia buat actually
Nur Syafiqah (6 months ago)
Madu tak sesuai untuk orang muka brminyak
Pun Tv (3 days ago)
hijrah sis masalahnya produk yg korang guna kat kulit tu bukan 100% madu asli , cuba kau tuang 1baldi madu asli kat kulit kau , aku gerenti 1000% takde benda buruk berlaku kat kulit kau , kambing tu kategori makanan sis jangan samakan dngn barang untuk berubat , dah terang2 dalam quran&hadith madu bole ubat mcm2 jenis penyakit .
hijrah sis (3 days ago)
+Pun Tv nope tk. Sbb tu its sunnah not wajib. Mcm kambing , pesakit darah tinggi tak boleh makan kambing , but kambing sunnah kan? Sebab tu ia diberikan gelaran sunnah . Bukan wajib😊
Pun Tv (10 days ago)
Nur Syafiqah madu tu sunah , jngn bgi statement yg salah nnt dpt dosa , aku rasa semua sunah nabi beri kita kebaikan kalau guna dngan cara yg btul , kalau yg dh campur2 dngn bahan2 lain tu jngn laa salahkn madu , sunah nabi beri manfaat dkt semua manusia sekian .
miss maurer (13 days ago)
Nur Syafiqah yezza. It happens to me dan breakout gilers. Masa tu kwn bagi tester sabun pencuci muka madu. I just tried it and the rest is history. Lama kot nak hilangkan bekas jerawat yg timbul akibat pakai mendalah tu. terus pakai yg jual kt drugstore lps tu. kembali normal. Syukurrrr.
suhaida aida (8 months ago)
Saya pakai dyxy muka breakout teruk
fiqa pwincess (12 hours ago)
Beautiful Life betol2
Beautiful Life (12 hours ago)
lgypn dyxy tuh mcm creamy n thick dia punya texture...xbrp sesuai dgn kulit y ad Pori besar..pakai pn bila peluh jd xlawa
fiqa pwincess (9 days ago)
nrsrya zain dah try awak. And saya tahu. Tak semestinya produk tu timbang kilo. Even product yg ada kilang sendiri boleh jadi macam ni. So...
nrsrya zain (9 days ago)
+fiqa pwincess saya pun da pernah try ramai yg x rekamen produk ni and sepupu saya muka dia da rosak sbbkan produk ni, cuba try dlu, mmg mahal tp x semestinya bagus, da ramai org kne x kan mereka semua tu allergic?
fiqa pwincess (9 days ago)
nrsrya zain saya tau apa produk timbang kilo tu and dia bukan bermaksud seperti apa yg awak maksudkan tu. Kalau produk bukan timbang kilo pon boleh ada kesan macam tu. Saya tanya kenapa awak cakap dyxy tu produk timbang kilo? Hanya sebab sesetengah orang pakai jadi Breakout?. Basic skincare 101. Tak semua org punya kulit akan sesuai dengan satu2 produk tu. Walaupun ada org tu breakout kulit dia tapi tak semestinya produk tu ada bahan2 yg membahaya. Boleh ada faktor lain. Allergic and sebagaianya. Hanya sebab sorang breakout terus nak label produk tu timbang kilo. Tak baik camtu. Saya memang tak suka produk dyxy ni sebab terlalu mahal tapi kesan tak berbaloi. Tapi takdenya nak label produk mereka sesuka ati.
roslina shahir (8 months ago)
kena bgtau nama produk tu
symieraa_ (8 months ago)
Aku pun dulu muka naik biji ii..naik jerawat..then trmkn hsutn kwn..kwn ckp pkai skincare ni..akuu pon try lah sbb tngh muka dya srs flawles..thn mula ii pkai tu..keyakinn aq btrmbh sbb sra muka aq glowing giler..jerawat mmg srs x der..tapi mkin lama maik naik jerawat n kulit melupas..then aq brhnti ...dlm sebulan cmtu aq try pkai serum fairydust.hq . Jerawat muka aq dah brkurang ...then lama ii dah x der jerawat..so now aq prcaya pada produck tu...kdg ii seminggu sekali pon aq ada pakai lidah buaya yg fresh ii yg aq tanam sndiri..kdg ii seminggu sekali ada pakai tomato. So now alhamdulillah kulit muka aq dah ok. Aq dah x prcaya pda skincare yg lain. 😊
Elly Ellyaa (2 months ago)
Fairydust.hq bagus?
symieraa_ (8 months ago)
*tengok *brtambah *srs
cHaNneL KeCAntiKaN (9 months ago)
DIPERCAYAI & BERKESAN 💯 Tak perlu lagi MAKEUP tebal² semata-mata nak tutup cela di wajah‼ Hanya dengan TURBO WHITENING, JERAWAT, BINTIK HITAM, KEDUTAN semua HILANG‼‼ ANDA SUDAH MENCUBANYA⁉ Produk yang mendapat pengiktirafan tinggi dari para pengguna😍😍. ANDA RUGI BESAR JIKA BELUM MENCUBANYA‼ Sila wassap segera ke www.wasap.my/60128825940 untuk mendapatkan nya😉 Jom follow https://www.facebook.com/Eiykha-Anuar-2075326266032199/
Ferdhaus Ismael (9 months ago)
When it says produk kosmetik tempatan.... Huhu
Fatin Farhanim (9 months ago)
the best way if jdi mcm ni pegilah jumpa doc pkar kulit. in shaa allah
Eika96 Nasarudin (3 months ago)
Betul tu agreed..
ms.greenapple applegreen (9 months ago)
Btul..sy sndri pnah lalui zaman muka truk mcmni..mmg daa give up..down gila..smpi nk tngok cermin pn daa benci..pki foundation tbl pn x jd apa.. Xtau nk buat mcmna..sy pegi farmasi beli antibiotics untk jerawat..dn doc syorkan pki cathepil gentle pnya..dn sy pki cleanser bio essences anti acne..alhmdulillah merawat semua daa xda.. Cma tngal parut hitam...tp xpa pelan nti hilang jga..mmg trbaik laa cathepil..serik xkan gna daa produk tmtpatan
Hani Lay (18 days ago)
+elyana syafikah. cleanser je.. Sy pun dulu breakout truk gak. Pakai cetaphil slowly recover balik.. Alhamdulilah
elyana syafikah. (1 month ago)
saya tengah rasa skrg nih hm . sis pakai cathepil tu cleanser saja ke ?
lampu hijau (11 months ago)
beli la lagi produk2 cap hayam ntah apa2 tu.....yg korang muka jahanam nak recovery pun habis duit beribu2, sok lusa plak rosak hati ginjal sbb logam berat tu dah meresap dlm badan dan hati tak boleh kumuhkan logam berat mcm merkuri tu,yg tokey2 timbang kati ni dah selamat kaya raya,rumah mewah kereta mewah sampai tahap depa mampu beli hotel ,resort tepi laut..yg korang mengaga je la kan banyak brand takat hidup 2-3 tahun je,lepastu berkubur..tokey pun by then dah duit melambak untuk rolling ke bisnes lain lepastu budak ni merepek kata apa? jgn guna moisturizer?hello dik konsep awak tu salah,perbanyakkan sikit ilmu tu.dr tu cakap kat kau xyah pakai moisturizer sbb kulit kau tgh barai inflamme,kilang minyak tgh aktif.muka inflamme mmg la x boleh letak macam2 sebabb kene “rest”. moisturizer kene ikut skin type...kalau kulit minyak kene pakai yg jenis lotion sebab lotion water based....sebabtu kalau tgk brand johnsons clean and clear khusus utk remaja kan,moisturizer dia bentuk lotion.sbb byk remaja dan awal 20-an,kulit berminyak due tu hormones.kalau kulit kering,baru pakai cream sbb cream oil based....
Hoodie (17 days ago)
Tulah... Aku pun terkejut dia ckp jngn pkai moisturizer😂
Siti Eira (1 month ago)
Awak pakai produk apa?
Izou Nokuda (3 months ago)
AB Heaven I agree with u. kulit kalau dah terkena camtu sebab pakai produk then the only other choice is pemakanan sihat untuk menyahtoksik dalam badan until the skin is clear. Dan kena makan supplement juga. Kalau pakai produk lokal mesti tengok dulu mana dikilang... kalau takde alamat kilang jgn beli. Itu kemungkinan besar white labeled product dengan marketing guna ayat2 power, tapi takde research, ingredient ntah apa2, dan hygiene ntah di mana. The end product is muka cantik sementara tapi akan mengalami kukut kusam dan ada hyperpigmentarion selama2nya
Anwar Khan (11 months ago)
Aq ada mmber muka dia teruk leps pkai local product. Leps tu just dia terus phobia nk pkai apa2 skincare last2 dia just pkai colgate sbgai pencuci muka n baki soda utk kecutkan acne.
B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D (7 months ago)
Anwar Khan colgate xsesuai untk muka , jgn ikut youtuber xbertauliah , bole follow fb khairul yoi
Aqish Danisha (1 year ago)
i rasa dia pakai tabita yang fake
+B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D betul tu..
tabita tak dak yg fake atau original..sy sendiri tny kwn sy d indonesia..tu produk timbang kilo jg..org indonesia pun tk de pkai produk tabita..kita malaysia nih ja galak pakai sbb taksub nak putih..tak mau hitam..hitam tak cantik konon..
laila lia (1 month ago)
+B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D pandai awak.🤗
B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D (7 months ago)
Aqish Danisha nope . Kkm sndiri kluar kenyataan , fake tu cuma alasan pnjual . Byk local produk yg ad merkuri
mak aku (1 year ago)
Mcm ni lh jdi kt aku skrg ni...pkai produk..tuuuuuu...hbis mke aku..tumbuh jerawat kt pipi n bawah dagu..bnyk giler..merah2..besar2..cmner nk hilang...menyesal sngat2...dlu pkai safi .ok je.. trmakn hasutan kawn ..hbis mke aku skrg ni...sedihhh btul...malu nk kuar umh..smua ade...stress btl..dngn slap sendiri...
nrsrya zain (10 days ago)
saya syorkan awak pkai cuka apple/ apple cider vinegar , insyaallah jerawat akan pudar dlm masa sebulan :) ramai org kata apple cider ni bgus :) so saya da cuba dah , you spent rm25 minimum you dpt 946ml cuka apple for toner :) and make sure brg2 yg you beli cth skincare mesti dari drugstore, sbb drg selalu buat research sebelum order brg tu untuk pastikan customer ok dgn produk yg drg order , and saya juga syorkan pkai himalaya tp mahal sikit harganya, but it works ! :)
Samsung Galaxy Note3 (11 days ago)
Try produk kita..
Marcella Mohamad (1 month ago)
Try barang2 drugstore... Mcm aiken ke cetaphil ke... Ok... Dr product tempatan ni.. dulu pakai product tempatan la muka breakout skrg alhamdulilah barang2 drugstore juga manfaat. Pemakanan pon kene jaga juga... Kekadang kulit kusam, berjerawat, kering, berminyak semua dr pemakanan apa yg kite makan... So kene jaga2 juga. Vit c pon penting. Biar lambat asalkan selamat. Tak lupa juga mineral. Kekadang nak kulit cantik sampai 2 botol besar sehari minum. Asyik2 p tandas aja 😂😂 nak kulit cantik punya pasal..
Mimiey Lazim (4 months ago)
Prince Tengku Farish okay ke pakai some by mi tu?
Prince Tengku Farish (4 months ago)
fa jesle betul, produk korea yg sy pkai skrg ni 30 days miracle toner and soap.. Alhamdulillah muka beransur pulih dripada produk locals sampahh!!!
fatiha aziz (1 year ago)
aku ade jugak membe sebiji macam kau .salah skincare. first pakai mmg flawless giler .sumpah tak tipu .blink2 je muka ..after month yg lalu  muka die terok .dari dahi pipi smpi dagu mmg penuh jerawat merah . time tu die down nak keluar pon pakai foundation tebal2 sebb nak ttp jerawat .sedih gile aku tgok die , smpi die down .sebagai kawan aku bnyk support die .. one day die pergi jumpe dokte .first dokte kata muka die bnyak minyak ,stress ,selalu tidur lewat n makan tak jaga .lagi 1 dokte kata muka die ade jngkitan kuman .dokte shorkan die makn ubt yg dokte bg . ubt die adelh hmpr rm200 centu .semua pil .setiap kli beli ubat mesti check up . pernh die tidur lmbt besok nya jmpe dokte ,dokte dpt cam die tido lmbt .kah kah kah !! ok balik citer yg asal .alhmdulilah dgan berkat kesabran dgn izin ALLAH .SKIN DIE SKRG KMBLI NORMAL if ade sikit2 jerwat sbb period iyu tak jd maslah .skrg ni die stop gune ubt dokte n die gune fair lovely shja sbb die dah tak ykin pd skincare lain . :)
Eika96 Nasarudin (3 months ago)
New york skin solution tu bgus jugak kak..jika dia cukup duit lh nk tryed skin solution tu pun bagus..tpi nk treatment huish kt situ bribu jgk ikut kemampuan klu kulit muka kita cmne..ibu sy dh tryed buat treatment kt situ dlm 2/3 lps tu dh stop..syg jgk duit dh bayo sbaiknya habes kn treatment tpi ibu sy dh x treatment dh busy kn..huhu..😅
Risky Romadhon (8 months ago)
fatiha aziz hiyy
Izzati Anuar Ibrahim (1 year ago)
mcm mna nk jumpe dr alina tuh ye? area mana
saturnina anas (8 months ago)
ade ig dr alina tu tk or fb ke
Suriani Asgorih (9 months ago)
Izzati Anuar Ibrahim klinik dr.alina kt s.alm
Bintang Kecik (1 year ago)
kalau blh bg tau la produk pe yg u guna 2 tp muka jd teruk tuuu
linaa 093 (10 months ago)
dia guna tabita
Bintang Kecik (1 year ago)
sbb 2 jgn percaya dgn produk2 local ni...dh la xde R&D, kilang pn x wujud tp tau2 kuar iklan jual brg utk muka...penipu!!!

Would you like to comment?

Join YouTube for a free account, or sign in if you are already a member.