HomeРазвлеченияRelated VideosMore From: viro besttia

kibat Guna Produk Tempatan, Muka Gadis Ini Rosak Teruk Sampai Nak Pegang Pun Rasa Pedih

442 ratings | 102430 views
kibat Guna Produk Tempatan, Muka Gadis Ini Rosak Teruk Sampai Nak Pegang Pun Rasa Pedih
Html code for embedding videos on your blog
Text Comments (217)
Redmi Redmi (3 days ago)
Habistu produk Ekin Beauty bagus ke? Beribu customer review termasuk saya tgh pakai , takut !
MySarah81 (7 days ago)
Ada sesapa boleh tolong bg jawapan.. Ada produk kosmetik lokal yg ada kelulusan pada tahun 2017. Tapi tiba-tiba boleh pula KKM keluarkan senarai brg yg dah lulus kepada tidak lulus pada tahun 2018. Kenapa KKM boleh lulus tahun sebelum tu.. Apakah KKM x peralatan yg canggih pada tahun 2017 utk mengesan produk yg ada bahan terlarang. Seperti merkuri etc. Kenapa brg yg dah tiada kelulusan KKM masih terjual. Kenapa tindakan tidak di ambik?
hwang qeeno (19 days ago)
Pkai skincare timbang kilo memang la gitu -,- pdn muka tu la pkai lagi produk yng tak sah selamat ke tak .
Fizi Fin (19 days ago)
Muka 2nd hand hehehe... Lain kali pakai sabun cap gayung ke Baldi ke.. Eh ade ke.. 😜😜 Moral jgn salahkan produk sedangkan muka ko yg masalah.. Apaaalaa pompuan ni...
Dane Dania (20 days ago)
nak selamat, beli produk muka kt farmasi... sbb mana yg dijual kat farmasi dh sah2 dermatologically tested.. In Shaa ALLAH, okay... 💕 and farmasi tu cri farmasi yg famous mcm Watson, Guardian, Healthlane etc.. Bukan nak ckp farmasi2 lain tk ok, ok ja.. Depends on masing2 punya pendapat hehehe but this is my suggestion 🙌 plus, klu blh kenal kulit muka dlu.. Mcm I, kulit I jenis yg sensitif so I kena guna produk muka yg sesuai dgn kulit sensitif..
Jaii (21 days ago)
Saya pakai cetaphil cleanser dgn moisturizer dia sekali.. Then pakai scrub st.ives apricot. Mmg cenggini 👍👍 muka saya tk lah bermasalah but i highly recommend it. Mmg ada rasa2 lembap muka walau pun keja kdg2 under panas. Sapa ada mslh kulit can try and beli serum yg ada mengandungi vitamin yg sesuai utk muka.
Aini Roslan (23 days ago)
mcm mana nk dpt kan skincare ni
Aryun Farahin (28 days ago)
Assalamualaikum semua , kepada korang yng ada masalh kulit , kulit berminyak , jerawat ,jeragat , parut , berlubang , mmg dah breakout teruk , pls lah jgn guna pape product dah ...stop consume product yg kita sndri tatau bahan dia apa..dulu saya breakout jugak , dan alhamdulillah skrg sudah pulih ... saya guna apa? saya taj guna skincare pape pon skrg ....cuma saya gun supplement untuk cuci balik sel2 kulit saya , dan tisu2 muka sy yg dah rosak sbb product local yg tingggggi merkuri...so suggest saya guna Shaklee ... shaklee sangat bagusss dan harga dia sangt berpatutan ....dia punya pon tahan lama ..boleh pakai 6bulan ke setahun pon ada ... jadi korang yang nak ,dan bebetul nak elokkan muka , guna Shaklee ...shaklee memang takde bad effect ... Btw shaklee tu supplement tau , bukan ubat2 dalam farmasi ... boleh wasap saya ya untuk shaklee ...nak tanya2 dan tips pon boleh .. :) +60196384560
Ahmad Bakri Ali (29 days ago)
tolong pm number saya 0169096384
Ahmad Bakri Ali (29 days ago)
mana saya nak beli semua skincare semua tu boleh sya tau
Atiqah Rahman (1 month ago)
sy pon pernah salah produk habis.. kulit muka sy.. mmg kawan2 akan ejek... last2 jumpa doktor pakar kulit.. kena cucuk.. swasta punye.. pakai dua bnda je pencuci n toner je... dan minum air masak byk.. makanan yg sperti awk tu pon sy pantang.. tapi sy suka makanan laut.. makanlah sikit2 skdar merasa 😁 alhamdulillah skrg kulit sy dah ok 😉 walaupun xcantek macam seperti bdak darjah 1.. 😊
Did you see my Jams (1 month ago)
Next time, kalau nak cari produk tu, tak kisah lah produk tempatan ke apa, you need to make sure about the ingredients yg ada dlm tu. Better pick something that approved by the dermatologist. Jgn pakai tembak je pakai itu ini sbb review instafamous or artis pakai ke sbb kulit semua org berbeza. Tak sama. For those teenagers out there yg ada problem muka, like constantly having acne and oily skin, kalau nk skincare paling bajet bagi I lah kan, from Nūteen (Acne series) I pakai since 2016 and so far elok je, tak rosak apa semua muka. Jerawat makin kurang. But if you're finding a product yg nk hilangkan jeragat or kesan jerawat tu, this product doesn't give you that much effect sbb product ni anti acne je, dia tak ckp yg produk ni untuk hilangkan jeragat sekali. Elok lah kalau nk kurang kan jerawat. Produk ni kira affordable la jugak sbb I yg miskin ni pun boleh beli 😂😂 time dah habis produk tu, tgh takda duit, I rembat produk my mom sbb produk dia mahal 😂😂😂 Formula untuk cleanser dia tu, tak berbuih sgt which is good, BTW I ADA BACA DARI MANA TAH YG PRODUK KURANG BERBUIH NI ELOK SBB KURANG BAHAN KIMIA AND IT'S SAFE. Ada jugak kata pakai feminine wash pun elok sbb kimia kurang. Better do your research first before consume any products okay? ❤️
Tia Lee (1 month ago)
my brother is a dermatologist. some of her statements are wrong. especially when she said oily skin shouldn’t use moisturizer. you still have to wear moisturizer that suitable for oily skin. its necessary to keep the skin hydrated.
It's D Amirah (26 days ago)
True, oily skin tends to produce more sebum(face oil) when the skin lack of moisture, bermakna bila muka kurang lembap, kulit akan keluarkan minyak utk lembapan muka, jadi saya sarankan org yg tak suka pakai produk muka, rajin2lah cuci muka
kulit berminyak tak boleh pki moisturizer? WHAT??? I don get it.. Even kulit berminyak or kering, moisturizer tu kan sgt2 penting! knp tk boleh pki pulak?
brand ape tu
farhana2291 (1 month ago)
garnier the best so far bagi sy yang dh pakai sjk skian lama..
EL Kim2606 (1 month ago)
Conclusionnya.. Search and teliti sesuatu product before guna
adlina aishah (1 month ago)
moisturiser penting untuk kulit tak kesah la kulit kau minyak ke kering ke tapi still kena pakai sebab dia bagi muka kita lembapan dalam kulit. kalau yg kulit jenis minyak pakai water based atau yg jenis lightweight cepat absord and lock moisture dalam kulit. kalau dry pakailah jenis cream. kesan dia memang tak nampak sekarang tapi ni persediaan untuk kulit muka bila dah tua
Nur Khadijah (1 month ago)
Mana nak dapat produk y sis pkai ni??
i'm Chucky (1 month ago)
sori mencelah..apa pandangan uoal about profix cream??
Mezwadina Mat Isa (1 month ago)
pakai la produk karisma tapi jgn bli di kedai jamu sbb produk ni hnya dijual distokis yg sah...karisma mulus tanpa cela😊
dina sofia (1 month ago)
Jangan jadi bodoh blh tk? Oh dia ni tk sesuai lh pakai tabita..saya pakai oke je..palaotak kau..tabita tu produk sampah..produk kilo..kalau nk skin cantik kenal dulu kulit..beli skincare kat watson.bukan kat kedai jamu
princess feyxa (2 days ago)
Kan sis...
Mazura Mansor (10 days ago)
sekurang2nya produk kat watson or guardian2 xde la mnjadikan kulit kte cntek dalam sbulan then breakout teruk cam produk2 kedai jamu ni...produk kt watson/guardian sminggu kte pakai dah tau serasi ke x...tp mane2 produk tempatan pakai dlm 3 hari kulit flawless lah..xlame pas2 muke jahanam ...🤒🤒
Ahmad Bakri Ali (29 days ago)
mana ada jual
Shadows Center (30 days ago)
Actually walau produk watson sekalipun kalau kita tak kenal kulit muka kita boleh je rosak.. Tak semua produk kkm/watson or yang famous memberi jaminan muka takkan rosak.. Sebab tu pentingnya untuk tahu jenis kulit kita..
Kema Asra (1 month ago)
Hahaha,sbr sis..tapi geram jugak kan 😂😂
NRC Mista (1 month ago)
aku bekam je alhamdulillah muka dah okay skang licin
PURR (1 month ago)
tips atasi wajah rosak akibat kosmetik merkuri https://youtu.be/HRxO4t33_Y0
norrashidah Suhaimi (1 month ago)
Depends jenis kulit jugak.. kulit macam aku yg super sensitif and dry mmg kena pakai pelembap.. kalau x pakai mesti muka mengelupas..
izzah cute gituuu (1 month ago)
cleanser apa ye sesuai utk oily skin?? murung la aku x tahu nk pakai jenis apaaaaa. tolong la suggest utk akuuu 😭😭
dhia hawa (1 month ago)
Safi yg strawberry tu utk mngawal myk try pkai sy pkai Best sgt... Muke rse fresh je
izzah cute gituuu (1 month ago)
+Kema Asra ohh.. takpe2.. tq atas bantuan sis tuu. 😊 OK nnti sy tgk vd tu tq again 😉
Kema Asra (1 month ago)
+izzah cute gituuu x pandai la pulak yg tu,sbb sy muka kombinasi..tpi skrg tengah breakout muka,hahahaha..skrg semua skincare routine sy utk jerawat 😅 sis cri je kat wats0n tu,bca betol2 kt packaging tu,tpi kena try and error la,sbb x semua sesuai ngan muka kita..and kena byk cri info..sis boleh tgk video noel faizal..video2 dia byk membantu..heheh,sy boleh tolong takat tu je,sy pun x pandai jugak 😂😂
izzah cute gituuu (1 month ago)
+Kema Asra oh okeyyy.. tq 😄 routine utk oily skin lak cane??
Nur Fatihah (2 months ago)
Seeloknya kalau nak beli product skincare better cari kat drugstore mcm watson or guardian.. Sebab kalau kat watson tu, mst barang yg berkualiti... Insya allah
cik aynn (2 months ago)
for me kalau girl yang jenis mekap.pls remove mekap betul2. buat double cleansing. wipe dgn wet tissue + baby oil. guna makeup remover remove dlu. cleanser. the toner. moisturiser. if mlm cleanser n toner. serum kalau ada. kalau xde xpe tdo je. or rajin, ambil bedak sejuk 1sudu + 1sudu asam jawa + 1sudu air mineral. buat masker. kering je cuci then tdo. lps cuci tgk muka kau glowing sgt. muka nmpk bersih. xperlu pun bnda mahal2 . yg pnting basic skincare kena tau. sy dlu muka breakout mcm ni jgk la 6bulan sedih. hari2 g keje malu kt org. but byk kn baca. baca mcm2 info psl skin knl skin korang jnis apa. now skin ok da. pkai murah2 je but brbaloi :) korang yg pmpn2 jgk cpt terpengaruh dgn iklan or ig tu krg nmpk je sibuk nk try kan. stick dgn produk yg korang da mmg ok. jnji skin bersih sihat da. jgn focus kan n putih ke pink2 ke apa. jaga pmknn settle.
AVIT VASARN (2 months ago)
l'occitane immortelle memang x pernah menghampakan..huhu cuba lah..
shazrini yusoff (1 month ago)
sy rasa kulit kita pun perlu bernafas juga. jgn la tiap hari pakai foundation or bb cream sebb most product nowadys ada kimia.. just use sunblock dan pelembap. sya pun prnah kulit teruk mcm ni but i let my skin breath and alhmdulillah da ok skg
Zali4954 Zali4954 (1 month ago)
Kulit burn boleh guna tak
Hamba Allah (2 months ago)
sy guna fair and lovely start from 2009 till now.. alhamdulillah takda apa2 and kalau tak pakai berhari2 pun takda kesan apa.. teringin juga nak try produk lain sbb muka sy jenis berminyak sikit tapi slalu tak berani sbb kita mcm mempertaruhkan muka kita.. well in the end, sy decided kalau nak bli pun, bli untk semua skin type.. insyaAllah takda effect apa..
kirito (2 months ago)
Aku cuma guna pencuci muka jenama senka je..
tasha laie (1 month ago)
Smala aku pun guna senka
hijrah sis (2 months ago)
Dulu guna dyxy , srs breakout giler. 1 year baru okay. Guna cleanser cetaphil .
이샤 (2 months ago)
Aq tertnya tnya...klau nk solat...mcm mna??? Kena apply blk ke ap???
Momo Mimo (2 months ago)
skin saya jenis sensitif+oily+allergic+acne+ pori2 besar.. n pernah damage sbab salah guna produk+make up.. then saya banyakkan buat research..selain faktor skincare, pemakanan dan suhu kena ambil kira.. juz pakai cleanser+toner+sunblock n sbla malam saya fokus cooling..makan pun dah jd vegetarian.. stop pakai make up.. daily buat face yoga/tanaka massage utk detox.. minum air cukup 3L sehari.. tidur secukupnya.. x perlu pikir sangat jd putih asalkan kulit sihat..masa umur 20an dulu ramai budak panggil anty.. skrg umur 30lbi ramai pla budak panggil kakak..hehehe.. sekian perkongsian dr saya 😊
Syedanwar Anwar (2 months ago)
aku makan kacang terus berjerawat muka Ku.huhu .makanan kena jaaga kak sayurr kena makan banyak.jauhi kacang😂😂😂😂
fatimah nabilah (2 months ago)
Tengok orang jugak kot. Saya tgk ingredients. So boleh elak bahan2 yang kita tau allergic. Tapi bnyak research la.
Sn R (2 months ago)
Salam, nk share jgk. Sy penguna cetaphil since 2016/17. Sy ni jenis tak pkai cream mlm or siang, toner ke apa yg kaitan. Cumanya guna makeup remover n pencuci muka sahaja.Nk jd kn cerita cetaphil sy hbs ujng tahun lps, then pergi la watson cari pencuci lain. Ya la cetaphil ni mahal skt hrganya. Kita pun dok mncari, ttba ada promoter cina ni mai la suggest beli nutox yg warna merah botol tu, terjebak jgk la beli sunblock,cleanser n toner. Pakai tak smpai 2minggu ttba naik jerawat, lps tu sy sedar yg muka berubah ja ttba. Lps tu kwn kerja perasan, dia suggest kn pula safi warna biru putih pencuci tu, lupa dh sy. Sy pun beli la guna smpai brbulan2, sama jgk muka trus bnyk jerawat. Smpai nk p kerja dr pakai foundation tiap masa, bila naik jerawat trus sy stop semua pakai makeup. Since bln 4 tahun ni smpai la merdeka hari tu, sy pikir nk guna blk cetaphil, sbb sy rasa itu yg bagus masa awai dulu. Bila sy pakai awal bln 9, bru nmpk perubahan semula lama jgk la smpai bln 11, jerawat baru dh tak ada cuma nya parut shja yg tinggal. Parut pun warna hitam sbb bekas lama . Lps dr tu sy berani beli serum dkt 1 spa area sy kerja ni, alhamdulillah dh msk 2 botol parut tu dh tak warna hitam, n makin pudar. Lega rasanya, bila pikir blk dh nk dkt setahun muka masalah tp sbb sabar, skg ni dh makin sembuh. Kdng2 apa yg sesuai utk org lain, tak sesuai dengan muka kita. Bila dh dpt betul2 yg sesuai. Better jgn ubah. InsyaAllah ok
bae 029 (2 months ago)
Dlu viral pasal pkai sabun buku beras siam elok..ad kwn pkai muka dia elok ja . Skali ak pkai hbis muka jerawat penuh . Sadis btul
Shahz Prince (2 months ago)
Yup prnh gak pkai sbun tu dlu, lme2 pkai rse mka cm gtal2
Areda Kim (2 months ago)
Baru juga nak cuba produk seputih melati... tiba2 tersenarai produk beracun 😑
Andrew Baha (2 months ago)
Percaya lagi la produk OEM cap ayam... Ah Kau, Abu, Mutusamy pon boleh jual produk kosmetik murah yg dijual mahal!!! Yg ORIGINAL kosmetik mahal sebab LAB TESTING SAFETY COSTS!!! Bukan cap jamban OEM!!! 😂😂😂
kes dia ni sama gn kes aku muka truk sbb pkai produk local tp aku guna wonderglow silver series..sbulan je muka ok putih melepak nk mati pastu start naik biji2 merah penuh kat rahang..pastu stop tp makin lama makin teruk naik ke pp pulak besar2 pulak tu yg kluar...jrwt xde mata!!! da mcm org kena sumpah tau muka aku mse tu...tp still smpai skrg muka lom fully recover sbb msih ade je lg jrwt tenggelam timbul tp x byk mcm sblm ni...pastu byk sgt2 bekas2 merah jrwt,tp alhmadulillah x blubg 😥 skrg ni just guna sabun papaya n serum acne solution carelinix bli kat farmasi nmpk mcm elok ckit la,klu ade naik jrwt pn kcik2 je pstu cpt kering 😊 skrg mmg serik dah xnk guna skincare tah hape2 ni lg syg ooo muka nk pkai lame...😂
Akhis Midie (2 months ago)
supplement je la da ckup..flavettes...atau nk lgi ok Vitahealth OPC atau Vitahealth glutathione..utk luaran amalkan set cosmoderm..atau nk lgi ok pkai set mary kay.. Pesanan, jgn pkai set deja kosmetik..kulit mmg putih , tpi menipiskan kulit..skali pkai, da x blh stop, kalo stop,kulit akan merah lame² hangus lebam² mcm sunburn pun ade, mcm kesan org kena lempang muka pun ade.. kalo teruskan pula, kulit akan makin nipis,pedih bile bwah chaya mtahari...dari jauh tgok kulit putih, tpi dari dekat tgok kulit menggerutu&menggelupas..then terpaksa bergantung dgn sunblock everytime..
Umirul Hassnal (2 months ago)
Viro bestia: ..Paling penting untuk jaga kulit muka adalah cuci muka dengan pencuci muka 2x 1 hari setiap hari, tak boleh miss . Toner, skrub, masker, krim malam dan krim siang sapu 1 minggu 1x. Sekiranya jerawat muncul, jangan disapu krim sementara waktu. Foundation juga kalau boleh jangan digunakan, gantikan dengan krim siang sebagai alas bedak. Petua hilangkan jerawat, usap jerawat dengan jari bersih, usah dipicit2 jerawat itu.
Aisyah Faizul (2 months ago)
Dulu saya pon muka breakout sbb x pandai jaga muka. Tapi sekarang dh mula pulih. Saya pakai toner keluaran clinelle ada di watsons dan gel aloe vera 92% sebagai pelembab muka lepas tu saya pakai sunblock dari clinelle dlm bentuk cecair bukan cream sesuai utk kulit berminyak. Mask pula saya pakai Qunyit Masker dari leeya beauty. Dlm Qunyit Masker tu ada callagen vitamin c dan oat. Bagus untuk kecutkan jerawat.
Ayununa Rahayu (2 months ago)
Produk apa ni mls plak nk tgk vid dia...
Suncherz Gg (2 months ago)
Aku lelaki...kulit aku start berjerawat masa sekolah rendah,darjah 3 x silap sampai masuk sekolah menengah tingkatan 5...sampai sekarang masih ada jerawat.....orang ada kata muka hancur lah apa lah....aku tak pernah ambil hati pon..kadang2 aku doa juga...kalau kau pon ada jerawat than orang lain judge kau...mcm mana kau rasa... ☺
Aryun Farahin (28 days ago)
Assalamualaikum semua , kepada korang yng ada masalh kulit , kulit berminyak , jerawat ,jeragat , parut , berlubang , mmg dah breakout teruk , pls lah jgn guna pape product dah ...stop consume product yg kita sndri tatau bahan dia apa..dulu saya breakout jugak , dan alhamdulillah skrg sudah pulih ... saya guna apa? saya taj guna skincare pape pon skrg ....cuma saya gun supplement untuk cuci balik sel2 kulit saya , dan tisu2 muka sy yg dah rosak sbb product local yg tingggggi merkuri...so suggest saya guna Shaklee ... shaklee sangat bagusss dan harga dia sangt berpatutan ....dia punya pon tahan lama ..boleh pakai 6bulan ke setahun pon ada ... jadi korang yang nak ,dan bebetul nak elokkan muka , guna Shaklee ...shaklee memang takde bad effect ... Btw shaklee tu supplement tau , bukan ubat2 dalam farmasi ... boleh wasap saya ya untuk shaklee ...nak tanya2 dan tips pon boleh .. :) +60196384560
sweet kookies (1 month ago)
cuba pakai cleanser cetaphil
Cik Moon (2 months ago)
Saya pakai safi dr dlu smp skrg..toner guna jenama simple botol hijau tu..
Noonieyy Othman (1 month ago)
Saaya pun pakai safi ...
Shahz Prince (2 months ago)
Cik Moon pkai safi oxywhite ke??
I am (2 months ago)
Pesanan sya sblum nak pkai sstu produk tu ...kaji dlu sedikit sbnyk ttg produk tu n jgn cepat percya pda feedback. Amik msa yg lma utk kaji pun x pa asalkan selmat. Bnyykn carian dn bertnya pakar. Klau sya amik msa berbulan jgak utk cari thu produk tu n bila yakin bru pkai. Sekrg sya pkai marykay n alhamdulillah mmg elok dgn sya.
Ara Aisyah (2 months ago)
Nk selamat gne la produk safi, syahira ke ..xpn d herbs..
Marcella.y 5067 (2 months ago)
Muka dinaiki jerawat
Safiah Hassan (2 months ago)
Tuulah....tepek saja muka kita dgn bedak sejuk dah okay dah....
Siti Syahirah (2 months ago)
vsl ok kan?
Aryun Farahin (28 days ago)
+Amirah Hannan sangat betul !
Amirah Hannan (2 months ago)
vsl tu timbang kilo sis...founder xde...kulit menggelupas,konon kata peeling process..haih..tolonglahhh jgn menggatal nak pakai...sama je macam produk kilo lain...
W_NIe SHWN (2 months ago)
Siti Syahirah saya guna vsl . Alhamdulillah okay . Dia buang semua kotaran dari dlm . Kena bnyak sabar kalau guna vsl . 🤗
Cindy Lee (2 months ago)
guys saja nak bgtau😂 dulu aku pakai local product jugak. dnars and tati. pstu stop sbb kureng bajet haha then dlm sebulan dua mcmtu terus naik jerawat besar2 and parut. muka berminyak sangat, tangan pulak gatal sangat nak picit jerawat2 tu. and, trs muka berlubang2 dgn jerawat yg teruk. masa tu down gila dekat 2 tahun jugak lah langsung tak keluar rumah sbb malu jiran2 tegur muka breakout. pastu this one day, aku desperate sangat nak cure my acne. so aku try lagi satu local product ni😂 The Junni. sumpah weh aku dah stop berbulan2, takde kesan breakout segala. time pakai tu mula2 je breakout sikit, sebab aku tak rehatkan muka dlm lebih kurang 2 minggu cmtu sbb takut produk tu bercampur dgn produk yg aku prnh pakai. breakout sikit, aku dah cuak dah nak stop tapi teruskan juga. Alhamdulillah, kesannya slow, dalam 3 minggu or sebulan macam tu, dah ada kesan jerawat kecut and parut2 hitam tu dah hilang sikit. boleh beza dgn muka yg mula2 breakout dulu. aku dah stop pakai dah setahun. and no side effect lah bagi aku. btw aku guna The Junni Mayla Skincare yg kotak pink ∪・ω・∪( ̄▽ ̄)ノ
Official Tengku Zhulal (2 months ago)
Nasihat saya Benda n takkan ada masaalah kalau pakai product menggunakan product yg sesuai dgn kulit ini akn berlaku kalau pakai produk yg tak sesuai dgn kulit
naruto shippuden (1 month ago)
kasi chance laa
Official Tengku Zhulal (1 month ago)
Da 1 bulan pon tak habis lg😂
naruto shippuden (1 month ago)
alahai cik abang... natural tu memang la okay.. tapi tak salah kan kalau nak guna produk skincare ,nak suruh bagi lagi elok muka
Official Tengku Zhulal (1 month ago)
+Alya Husna natural ad nk jugak pakai product
Alya Husna (1 month ago)
+Official Tengku Zhulal tak marah pun.. risau lah tengok ramai orang tertipu dengan produk² yang overclaimed ni
Shade Maxton (3 months ago)
Sunblock bahaya juga...UV light repel..skin x betul
shakari kari (3 months ago)
ambk air smbahyang je 5 kali sehari tu pun dh kira cuci muka. xpyah skincare2 ni
cik aynn (3 months ago)
6bulan lps muka i pun mcm ni. lg jaga lg teruk. n pls bila muka da truk. ayam telur bnda minyak2 kacang pls avoid. i try stop then its work!. breakout slowly stop n mngering.. cuci mekap pakai aiken cleansing mekap remover yg jnis pump tu. then i pkai clean n clear yg color dark blue deep cleanser. pls jgn lap muka pkai towel. u all rub muka lg muka teruk. just dok dpn kipas bg kering cket. then apply aiken toner. also moisturiser aiken. malam2 pun ulang rutin ni. weekend x kua mana2. pls buat air beras simpan air cucian beras yg ke 3 or 4 tu. jadi kn toner tuang kt kapas gosok slow2ly je. just try. mmg jadi.
Mazni Anuar (3 months ago)
Sama macam saya...😢
Aeris Lee (3 months ago)
PENGAJARAN . jangan GUNA PRODUK TEMPATAN Easy!. Memang ada yang berkesan tapi lebih baik elakkan jelah .Nak selamat jangan beli produk local2 ni .
Anj Sweet (3 months ago)
Hmm sama mcm sya lh...dulu kulit muka ok je...pastu gatal nk try produk putih skrng...first pakai elok je putih melepak glowing xpi sya stop 1 bulan kulit dh start tumbuh jerawat kecik2 tu...masa sya guna produk tu 2016 awl bulan cm tu ...dlm bulan 6 gitu sya stop...lepas dlm beberape bulan muka dh teruk naik jerawat batu sane sini mmg pedih xpi sya xputus ase...so sya xpakai ape2 skin care termasuk sabun muka ke sunblock ke x pakai pape...pastu mak sarankan pakai bedak sejuk..ok menjadi xpi lama....lama2 dh ok xpi stil ade yg kecik2 jerawat batu tu dh xde dh...pastu sya dgr kawan2 ckp suruh beli ubat jerawat sya takut senanya nk try tpi gatal jgk nk try mujor mnjadi nama ubat tu T3 pimple gel warna purple...alhamdulilah dh hilang cikit2...xpi sbb kat luar panas habis muka brun...:,(....nk tnye sikit sunblock ape yg berkesan ?
Khairiah Alias (2 months ago)
sis bleh try tgk best sunblock list ...Google je .. kt stu sis bleh plih mne2 yg sis bleh bli ikt hrge yg sis mmpu...:)..for now sy gune sunblock dr biore..hrge dia affordable ckit dr yg laen..hu3..
Town Talk (2 months ago)
Sy guna sendayu tinggi
delia balkis (4 months ago)
Kalau nak consult dengan doc kena pergi klinik / hospital ke ?
Kadariah Lagading (4 months ago)
Sya guna safi balqis..guna bdak compact dah siap..simple xda kesan pada wajah
Nik Muzzhafar Shah (4 months ago)
Pecah beb muka dia..hahaha
Eima Asmani (4 months ago)
ya allah ..skrg ni trjdi pda dri sy..dah xtau nak ckp apa..truk muka sy..kluar biji2 merah 1 muka ni di sbb kan 1 produk tmpatan..nk pegang muka pun rsa dah mcm kertas pasir nak tgk g lah dah x sngup rsanye 😭
Ellia Maisarah99 (3 days ago)
Qeyysha Sha dulu sye pun pakai produk bermerkuri .. series mmg teruk sgt muka .. nk jmpe org pun rasa malu . Tpi try pakai marykay . Mle2 mmg naik merah2 muka n naik jrawat . Sbb dia nk detox balik kulit kita. Tu segala mak2 jerawat keluar skli .. lme2 dia akn oke.. cme proses lmbt sikit laa.. sy dlm 4bulan bru nmpak kesan oke .. boleh tahan 6bulan lebih pelembab smua tu
Qeyysha Sha (3 days ago)
+Ellia Maisarah99 sy pkai marykay muka makin lama makin teruk . pkai sbb nk hilngkn jrwt sbjik je kt muka,tup2 makin bnyk . muka dlu cntik elok dah tp gatai nk lagi cntik . skrg nk tgk cermin pn rasa sedih je . bkn smua org ssuai pkai marykay 😔
Ellia Maisarah99 (30 days ago)
Pakai mary kay sis.. series elok .
Eima Asmani (2 months ago)
+Hamba Allah swt insya allah ..skrg ni pun cma pkai pncuci cetaphil gentle skin cleanser je ..alhamdullilah muka dah pulih blk mcm dlu😊😊
peduli apa (5 months ago)
Dyxy ni jgn percaya la sy beli dah la mahal naik pulak bintik2 kecik gatal pulak tu Last2 ke tong sampah jugak perginya rugi2 😥
Amirah Hannan (2 months ago)
dia ni rebranding tati je dyxy ni..
Jelly Strawberis (4 months ago)
Srsla?
Eika96 Nasarudin (5 months ago)
Kak pegi jumpa pakar doktor mintak nasihat dn penerangan bagaimana nk baiki kulit muka yg sakit jdi baik..Ya Allah kesian sy lihat..klu ada dekat sy x segan2 cepat membantu kakak pegi ke klinik untuk merawat slgi melarat nti..Ya Allah kesian..jgn mudah prcaya pda kesan2 sampingan produk atau kolagen kak..😟
Eika96 Nasarudin (5 months ago)
Allahhuakbar😟
luv luv (5 months ago)
sy pkai garnier pinkish....murah dan selamat...kt watson bnyk trjual produk garnier..,n mana2 shopping complex msti ada jual garnier
Nuha Sakinah (24 days ago)
Betul iii
Stephanies nur (5 months ago)
akak yang breakout ni dia pergi klinik/hospital mane eh ?
Kim Seok Bba (6 months ago)
Kata dh xnak guna produk local, tapi at last pakai jgk dyxy lol
lily Lollie (6 months ago)
Leh bgthu produk apè. Pnting utk kite tahu
Alya Husna (2 months ago)
Tabita lah sayang.. dia dah cakap dah
Nursyaza Adriana (6 months ago)
sy pki dnars....muke trbako..pedih..mnglupas....smpi kena jumpa doc...mnyesal....
Aina Kamarudin (19 days ago)
kak..dnars ad yang fake kan..sebelumni pun sy pkai dnars tp dsbbkan kerap2 dpt y fake sy fdup
Hayati Yati (3 months ago)
Nursyaza Adriana product ape tu .sye xpnah dengar pun..kt fb bnyk ke??ank buah sye umur 24 penuh jeragat ..muke gebu gile..tp tgan x blnce n muke..sbnrnye lbh slmt skincare kt gardian jk ..
Nursyaza Adriana sy pn prnh guna,lps stu thun stop,selang beberapa minggu jerawat naik trus,ya allah bnyknya
Muhammad Ardani Norliza (7 months ago)
Apa nama produk yg u use. N berapa rm?
athea azni (7 months ago)
sya skrg pkai produk dnars, Alhamdulillah muka sya oky.. dha lama sya pakai
Secret Name (4 months ago)
+athea azni dia banyak kegunaan. Baby pun boleh guna.. tapi tulah kesan dia tak cepat, lama jugak baru nampak kesan. Tapi lama takpe asalkan produk tu tak bahaya. So far saya tahu produk tu tak bahaya. Saya baru beli semalam nak try tapi dah bebulan duk usha fikir beratus kali nak beli ke tak. Hehe
athea azni (4 months ago)
Secret Name sya pon ada dengar Cetaphil tu Bagus untuk rawat muka? sya dha beli , rasa mcm selesa je muka nie 😅
Secret Name (4 months ago)
Sis saya cadang cuba guna Cetaphil. Beli dekat farmasi.. sis boleh search kat Google rupa Cetaphil and apa ingredient dalam Cetaphil tu.
fa khann (7 months ago)
selalunya benda mcm ni terjadi atas kesalahan sendiri yg tak reti sabar,nak cepat dan jgk jenis org yg nak murah.lepas dah dpt yg murah,rosak muka baru cari yang mahal.then mahal tk jadi,kata product mahal tk elok padahal muka mmg dah teruks..ini jd pengajaran pd kita semua.pentingkan quality product bkn harga dan jadi wanita yang teliti.biar lah org nk kata kita ni cerewet.kau check jela ingredient ap yg dia tulis tu dulu.tk pun survey tanya2 kwn2 kau dulu then baru beli.sebelum beli,kenal pasti jenis kulit dan masalah kulit.
Najwa Mitchell (8 months ago)
So mmng berkesan la nih? Dr alina nih?
Holiday GL Event (8 months ago)
mahal ker buat chemical pel tu, apa yg dia buat actually
Nur Syafiqah (9 months ago)
Madu tak sesuai untuk orang muka brminyak
Pun Tv (2 months ago)
hijrah sis masalahnya produk yg korang guna kat kulit tu bukan 100% madu asli , cuba kau tuang 1baldi madu asli kat kulit kau , aku gerenti 1000% takde benda buruk berlaku kat kulit kau , kambing tu kategori makanan sis jangan samakan dngn barang untuk berubat , dah terang2 dalam quran&hadith madu bole ubat mcm2 jenis penyakit .
hijrah sis (2 months ago)
+Pun Tv nope tk. Sbb tu its sunnah not wajib. Mcm kambing , pesakit darah tinggi tak boleh makan kambing , but kambing sunnah kan? Sebab tu ia diberikan gelaran sunnah . Bukan wajib😊
Pun Tv (2 months ago)
Nur Syafiqah madu tu sunah , jngn bgi statement yg salah nnt dpt dosa , aku rasa semua sunah nabi beri kita kebaikan kalau guna dngan cara yg btul , kalau yg dh campur2 dngn bahan2 lain tu jngn laa salahkn madu , sunah nabi beri manfaat dkt semua manusia sekian .
miss maurer (2 months ago)
Nur Syafiqah yezza. It happens to me dan breakout gilers. Masa tu kwn bagi tester sabun pencuci muka madu. I just tried it and the rest is history. Lama kot nak hilangkan bekas jerawat yg timbul akibat pakai mendalah tu. terus pakai yg jual kt drugstore lps tu. kembali normal. Syukurrrr.
suhaida aida (10 months ago)
Saya pakai dyxy muka breakout teruk
Dygku Maslynna (12 days ago)
+fiqa pwincess betul2.. sya stuju.. x tak elok level prodk org smpy mcm tu.. smpy ade yg kata produk smpah bgai.. jgn la.. klu x puas hati boleh pegi ofis diorg.. jgn cakap belakang.. laen org laen kulit dye.. kita x blh maen ckp je.. nak kulit slmt beli je kt drugstre.. 😊
fiqa pwincess (2 months ago)
Ibrahim Satar dah la rebrand awat mahal sangat. Ish2. Ada source?
Ibrahim Satar (2 months ago)
+fiqa pwincess dxyx jenama rebrand . Ada mercury .
Genuine Shy (2 months ago)
suhaida aida sya pun sama sya tpaksa ambil beberapa bulan pulihkan muka sa dgn lasoul.
fiqa pwincess (2 months ago)
Beautiful Life betol2
roslina shahir (10 months ago)
kena bgtau nama produk tu
symieraa_ (10 months ago)
Aku pun dulu muka naik biji ii..naik jerawat..then trmkn hsutn kwn..kwn ckp pkai skincare ni..akuu pon try lah sbb tngh muka dya srs flawles..thn mula ii pkai tu..keyakinn aq btrmbh sbb sra muka aq glowing giler..jerawat mmg srs x der..tapi mkin lama maik naik jerawat n kulit melupas..then aq brhnti ...dlm sebulan cmtu aq try pkai serum fairydust.hq . Jerawat muka aq dah brkurang ...then lama ii dah x der jerawat..so now aq prcaya pada produck tu...kdg ii seminggu sekali pon aq ada pakai lidah buaya yg fresh ii yg aq tanam sndiri..kdg ii seminggu sekali ada pakai tomato. So now alhamdulillah kulit muka aq dah ok. Aq dah x prcaya pda skincare yg lain. 😊
Nanaaa (2 months ago)
Awak pkai skincare ap dulu ?
Elly Ellyaa (4 months ago)
Fairydust.hq bagus?
symieraa_ (10 months ago)
*tengok *brtambah *srs
cHaNneL KeCAntiKaN (11 months ago)
DIPERCAYAI & BERKESAN 💯 Tak perlu lagi MAKEUP tebal² semata-mata nak tutup cela di wajah‼ Hanya dengan TURBO WHITENING, JERAWAT, BINTIK HITAM, KEDUTAN semua HILANG‼‼ ANDA SUDAH MENCUBANYA⁉ Produk yang mendapat pengiktirafan tinggi dari para pengguna😍😍. ANDA RUGI BESAR JIKA BELUM MENCUBANYA‼ Sila wassap segera ke www.wasap.my/60128825940 untuk mendapatkan nya😉 Jom follow https://www.facebook.com/Eiykha-Anuar-2075326266032199/
Ferdhaus Ismail (11 months ago)
When it says produk kosmetik tempatan.... Huhu
Fatin Farhanim (11 months ago)
the best way if jdi mcm ni pegilah jumpa doc pkar kulit. in shaa allah
Eika96 Nasarudin (5 months ago)
Betul tu agreed..
princess chocolate (1 year ago)
Btul..sy sndri pnah lalui zaman muka truk mcmni..mmg daa give up..down gila..smpi nk tngok cermin pn daa benci..pki foundation tbl pn x jd apa.. Xtau nk buat mcmna..sy pegi farmasi beli antibiotics untk jerawat..dn doc syorkan pki cathepil gentle pnya..dn sy pki cleanser bio essences anti acne..alhmdulillah merawat semua daa xda.. Cma tngal parut hitam...tp xpa pelan nti hilang jga..mmg trbaik laa cathepil..serik xkan gna daa produk tmtpatan
Hani Lay (2 months ago)
+elyana syafikah. cleanser je.. Sy pun dulu breakout truk gak. Pakai cetaphil slowly recover balik.. Alhamdulilah
elyana syafikah. (3 months ago)
saya tengah rasa skrg nih hm . sis pakai cathepil tu cleanser saja ke ?
lampu hijau (1 year ago)
beli la lagi produk2 cap hayam ntah apa2 tu.....yg korang muka jahanam nak recovery pun habis duit beribu2, sok lusa plak rosak hati ginjal sbb logam berat tu dah meresap dlm badan dan hati tak boleh kumuhkan logam berat mcm merkuri tu,yg tokey2 timbang kati ni dah selamat kaya raya,rumah mewah kereta mewah sampai tahap depa mampu beli hotel ,resort tepi laut..yg korang mengaga je la kan banyak brand takat hidup 2-3 tahun je,lepastu berkubur..tokey pun by then dah duit melambak untuk rolling ke bisnes lain lepastu budak ni merepek kata apa? jgn guna moisturizer?hello dik konsep awak tu salah,perbanyakkan sikit ilmu tu.dr tu cakap kat kau xyah pakai moisturizer sbb kulit kau tgh barai inflamme,kilang minyak tgh aktif.muka inflamme mmg la x boleh letak macam2 sebabb kene “rest”. moisturizer kene ikut skin type...kalau kulit minyak kene pakai yg jenis lotion sebab lotion water based....sebabtu kalau tgk brand johnsons clean and clear khusus utk remaja kan,moisturizer dia bentuk lotion.sbb byk remaja dan awal 20-an,kulit berminyak due tu hormones.kalau kulit kering,baru pakai cream sbb cream oil based....
Miss sya Deqq syasya (1 month ago)
Ada yg jadi muka teruk tapi hq suh truskan pakai sb kotoran dari dalam kuar
aisyah samsudin (1 month ago)
Moisturiser apa bagus untuk jerawat + minyak?
jennie byjane (1 month ago)
betul
Siti Eira (3 months ago)
Awak pakai produk apa?
Anwar Khan (1 year ago)
Aq ada mmber muka dia teruk leps pkai local product. Leps tu just dia terus phobia nk pkai apa2 skincare last2 dia just pkai colgate sbgai pencuci muka n baki soda utk kecutkan acne.
Argie Pundek (1 month ago)
Dh pnh pkai colgate ,mula2 ja ok .nti2 muka tmbuh jerawat n kasar
B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D (9 months ago)
Anwar Khan colgate xsesuai untk muka , jgn ikut youtuber xbertauliah , bole follow fb khairul yoi
Aqish Danisha (1 year ago)
i rasa dia pakai tabita yang fake
dina sofia (1 month ago)
Tabita fake? Sapa je yg bodoh nk buat tabita fake? Tabita tu produk sampah..produk kilo..dan byk merkuri dalam produk tabita..
Sunkist Kaloi 0134317986 (2 months ago)
+B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D betul tu..
Sunkist Kaloi 0134317986 (2 months ago)
tabita tak dak yg fake atau original..sy sendiri tny kwn sy d indonesia..tu produk timbang kilo jg..org indonesia pun tk de pkai produk tabita..kita malaysia nih ja galak pakai sbb taksub nak putih..tak mau hitam..hitam tak cantik konon..
laila lia (3 months ago)
+B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D pandai awak.🤗
B L Λ Ɔ K ʞ Δ Я D (9 months ago)
Aqish Danisha nope . Kkm sndiri kluar kenyataan , fake tu cuma alasan pnjual . Byk local produk yg ad merkuri
mak aku (1 year ago)
Mcm ni lh jdi kt aku skrg ni...pkai produk..tuuuuuu...hbis mke aku..tumbuh jerawat kt pipi n bawah dagu..bnyk giler..merah2..besar2..cmner nk hilang...menyesal sngat2...dlu pkai safi .ok je.. trmakn hasutan kawn ..hbis mke aku skrg ni...sedihhh btul...malu nk kuar umh..smua ade...stress btl..dngn slap sendiri...
Aryun Farahin (28 days ago)
+Yati Shaa syg , gunalah shaklee , alhamdulillah akk guna ok ... kalau nak tnye pape pm akk ya +60196384560 :) shaklee ni untuk set kulit bermasalh ada 3product ...VITAMIN C ,VITAMIN E DAN ESP ...hihi
Aryun Farahin (28 days ago)
+wanie levine Assalamualaikum semua , kepada korang yng ada masalh kulit , kulit berminyak , jerawat ,jeragat , parut , berlubang , mmg dah breakout teruk , pls lah jgn guna pape product dah ...stop consume product yg kita sndri tatau bahan dia apa..dulu saya breakout jugak , dan alhamdulillah skrg sudah pulih ... saya guna apa? saya taj guna skincare pape pon skrg ....cuma saya gun supplement untuk cuci balik sel2 kulit saya , dan tisu2 muka sy yg dah rosak sbb product local yg tingggggi merkuri...so suggest saya guna Shaklee ... shaklee sangat bagusss dan harga dia sangt berpatutan ....dia punya pon tahan lama ..boleh pakai 6bulan ke setahun pon ada ... jadi korang yang nak ,dan bebetul nak elokkan muka , guna Shaklee ...shaklee memang takde bad effect ... Btw shaklee tu supplement tau , bukan ubat2 dalam farmasi ... boleh wasap saya ya untuk shaklee ...nak tanya2 dan tips pon boleh .. :) +60196384560
Aryun Farahin (28 days ago)
+suhaida aida Assalamualaikum semua , kepada korang yng ada masalh kulit , kulit berminyak , jerawat ,jeragat , parut , berlubang , mmg dah breakout teruk , pls lah jgn guna pape product dah ...stop consume product yg kita sndri tatau bahan dia apa..dulu saya breakout jugak , dan alhamdulillah skrg sudah pulih ... saya guna apa? saya taj guna skincare pape pon skrg ....cuma saya gun supplement untuk cuci balik sel2 kulit saya , dan tisu2 muka sy yg dah rosak sbb product local yg tingggggi merkuri...so suggest saya guna Shaklee ... shaklee sangat bagusss dan harga dia sangt berpatutan ....dia punya pon tahan lama ..boleh pakai 6bulan ke setahun pon ada ... jadi korang yang nak ,dan bebetul nak elokkan muka , guna Shaklee ...shaklee memang takde bad effect ... Btw shaklee tu supplement tau , bukan ubat2 dalam farmasi ... boleh wasap saya ya untuk shaklee ...nak tanya2 dan tips pon boleh .. :) +60196384560
Sakinah Batrisyia (1 month ago)
+Prince Tengku Farish produk some by me toner & soap dia sy pkai ok ..tpi yg serum & cream dia x bbrp ok naik jrwt..first igtkn x ori tapi billa da check kt app dia bnda tu ori
nrsrya zain (2 months ago)
saya syorkan awak pkai cuka apple/ apple cider vinegar , insyaallah jerawat akan pudar dlm masa sebulan :) ramai org kata apple cider ni bgus :) so saya da cuba dah , you spent rm25 minimum you dpt 946ml cuka apple for toner :) and make sure brg2 yg you beli cth skincare mesti dari drugstore, sbb drg selalu buat research sebelum order brg tu untuk pastikan customer ok dgn produk yg drg order , and saya juga syorkan pkai himalaya tp mahal sikit harganya, but it works ! :)
fatiha aziz (1 year ago)
aku ade jugak membe sebiji macam kau .salah skincare. first pakai mmg flawless giler .sumpah tak tipu .blink2 je muka ..after month yg lalu  muka die terok .dari dahi pipi smpi dagu mmg penuh jerawat merah . time tu die down nak keluar pon pakai foundation tebal2 sebb nak ttp jerawat .sedih gile aku tgok die , smpi die down .sebagai kawan aku bnyk support die .. one day die pergi jumpe dokte .first dokte kata muka die bnyak minyak ,stress ,selalu tidur lewat n makan tak jaga .lagi 1 dokte kata muka die ade jngkitan kuman .dokte shorkan die makn ubt yg dokte bg . ubt die adelh hmpr rm200 centu .semua pil .setiap kli beli ubat mesti check up . pernh die tidur lmbt besok nya jmpe dokte ,dokte dpt cam die tido lmbt .kah kah kah !! ok balik citer yg asal .alhmdulilah dgan berkat kesabran dgn izin ALLAH .SKIN DIE SKRG KMBLI NORMAL if ade sikit2 jerwat sbb period iyu tak jd maslah .skrg ni die stop gune ubt dokte n die gune fair lovely shja sbb die dah tak ykin pd skincare lain . :)
Zira rara (24 days ago)
adik saye pun alami masalah yg same . mase die form 4 start jerawat teruk sampai sekarang . punce sbb makeup lps tu pakai produk tabita . da pesan jgn pakai produk ne tp die degil . sekarang baru die terhegeh2 nk pulihkan kulit muka die skang die pakai produk dr watson n yg ade jual kat pasaraya tu je . die xberani nk pakai produk merepek2 dlm on9 tu ..
Eika96 Nasarudin (5 months ago)
New york skin solution tu bgus jugak kak..jika dia cukup duit lh nk tryed skin solution tu pun bagus..tpi nk treatment huish kt situ bribu jgk ikut kemampuan klu kulit muka kita cmne..ibu sy dh tryed buat treatment kt situ dlm 2/3 lps tu dh stop..syg jgk duit dh bayo sbaiknya habes kn treatment tpi ibu sy dh x treatment dh busy kn..huhu..😅
Risky Romadhon (10 months ago)
fatiha aziz hiyy
Izzati Anuar Ibrahim (1 year ago)
mcm mna nk jumpe dr alina tuh ye? area mana
saturnina anas (10 months ago)
ade ig dr alina tu tk or fb ke
Suriani Asgorih (11 months ago)
Izzati Anuar Ibrahim klinik dr.alina kt s.alm
Bintang Kecik (1 year ago)
kalau blh bg tau la produk pe yg u guna 2 tp muka jd teruk tuuu
linaa 093 (1 year ago)
dia guna tabita
Bintang Kecik (1 year ago)
sbb 2 jgn percaya dgn produk2 local ni...dh la xde R&D, kilang pn x wujud tp tau2 kuar iklan jual brg utk muka...penipu!!!

Would you like to comment?

Join YouTube for a free account, or sign in if you are already a member.